Buğday Çorbası Tarifi
Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Buğday Çorbası Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler1 su bardağı file badem
1,5 su bardağı buğday - haşlanmış
2 çorba kaşığı un
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Üzeri için
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 tutam Nane
1 tutam Pul biber
Hazırlanışı
Haşlanmış buğdayı tencereye alın üzerine sıcak suyu ekleyin.
Bir tavada bademleri kavurun, buğday tenceresine ekleyin.
Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Buğday Çorbası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
15:47
Rating:
Hiç yorum yok: