Çerkez Tatlısı Tarifi
Sevilen şerbetli tatlılardan Çerkez Tatlısı tarifi ve yapılışı;
MALZEMELER
şerbeti için:3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu
hamuru için:
4 adet yumurta sarısı500 gram un
150 gram pudra şekeri
150 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
3 adet yumurtanın akı250 gram toz ceviz
250 gram pudra şekeri
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın,tatlı tarifimiz hazır.
Çerkez Tatlısı Tarifi
Reviewed by Unknown
on
14:07
Rating:
Hiç yorum yok: