Mikro Tatlı Tarifi
Sevilerek Yenen Lezzet Mikro Tatlı'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Mikro Tatlı Malzemeleri;
2 yumurta1çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Vanilya, kabartma tozu
2 bardak un
Kreması İçin;
125gr margarin
Yarım su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker, vanilya
Mikro Tatlı Nasıl Yapılır?
Yumurtayı ve şekeri çırpınız ve diğer malzemeleri karıştırarak kekin hamurunu elde edin. Uygun bir kalıba dökerek mikro dalgada 650 derecede 8 dkk pişirin. Kek pişerken kremasını hazır edin: Margarini eritin ve Unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar kavurun. Sütünü ve şekerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvamda pişiriniz. Vanilyasını ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5 dkk çırpınız. Hazırladığınız kremayı kekinizin üstüne ılık haldeyken yayın (kekimiz'de ılık olmalıdır). Daha sonra üzerine isteğe göre çikolatalı sos veya benim kullandığım gibi meyveli bir sos dökerek kısa sürede hafif ve lezzetli bir tat elde edersiniz. Afiyet Olsun !
Mikro Tatlı Tarifi
Reviewed by Resul Gök
on
09:44
Rating:
Hiç yorum yok: