Güncel

Güncel Konular

Simit Tarifi


Ver Fırına'nın En Merak Edilen ve Klasik Tariflerden Biri Olan Simit Yapımı ve Tarifi;

Malzemeler
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
susam
Hamuru için
1 paket instant maya
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
İnstant mayayı, şekeri ve tuzu bir kaba alıyoruz. Üzerine ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz sıvı yağı ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Ben 4 su bardağından biraz fazla un kullandım. Kolay yoğurulan bir hamur oluyor poğaça hamuru gibi yumuşak olmuyor. Mayalanmaya bırakıyoruz ama çok yumuşak olmadığı için fazla kabarmasını beklemeyin.
Hamurumuz mayalanınca bir tabağa pekmezle suyu karıştırıyoruz. Başka bir tabağa da simitlik susamı koyuyoruz. Hamurdan parçalar koparıyoruz. Ben büyüklü küçüklü yaptım siz hepsini aynı ölçüde yapabilirsiniz. Küçük bezelerin ikisini alıyoruz. Elimizle oklava çevirir gibi yapıyoruz ve hamuru uzatıyoruz. Uçlarını birleştiriyoruz. Birbirinin etrafında dolayarak burgu yapıyoruz uçlarını birleştiriyoruz. Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz. 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Simit Tarifi Reviewed by OK Medya on 10:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.