Nursel’in Mutfağı Pirinç Salatası Tarifi
1 Haziran'da Nursel'in Mutfağı Programında Yapılacak Olan Pirinç Salatası Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
2 su bardağı pirinç.
1,5 su bardağı bezelye.
yarım demet maydanoz.
yarım demet dereotu.
yarım demet taze soğan.
yarım demet taze nane.
2 yemek kaşığı tereyağ.
5-6 adet salatalık turşusu.
1 adet limon.
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı
Tencereye tereyağ konur. Eriyince üzerine sıcak suda bekletilip süzülen pirinç bırakılır. Tuzu atılır ve kavrulur.
Kavrulunca su eklenir ve pişiriip soğumaya bırakılır.
Maydanoz, dereotu, turşu, taze nane ve soğan küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır.
Haşlanan bezelye ve soğuyan pilav ile harmanlanır.
Limon sıkılır.
Tuzu atılır ve sunuma alınır.
Nursel’in Mutfağı Pirinç Salatası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
13:13
Rating:
Hiç yorum yok: